Теодор извади кръста в Русе на Богоявление за 4-ти път, този път сред 18 претенденти

Теодор извади кръста в Русе на Богоявление за 4-ти път, този път сред 18 претенденти
Публикация   12:26     06 Ян, 2021 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1685

4-5 от момчетата и кметът Пенчо Милков помогнаха на Йордан да празнува имения си ден

  Теодор Цветков за четвърти път извади кръста на Йордановден в Русе сред още 18 участници. Температурата на водата в Дунава бе сравнително топла- 7 градуса.

  Традиционно той получи синджирче с кръстче от митрополит Наум, хавлиен халат от кмета на общкина Русе Пенчо Милков и икона от областния управител Галин Григоров.

 26-годишния млад мъж е от Русе обяви 2021 година като особено важна за него. Разчита на подкрепата на държавата, на Община Русе, семейство и приятели, за да участва в изключително голямо предизвикателство, както самият той го определя. Става въпррос за участие в плуване в 7 канала по света. Той иска да е първият българин, участвал в това предизвикателство и успял да ги преплува най-бързо. Водата в 7-те канала е с доста ниска температура, има течения, медузи и акули.

   Очаква финансова подкрепа около 60 000 лева плюс самолетни билети и за екипа с него- общо около 100 000 лева.

  Теодор пожела да сме живи и здрави и да сме по-добри. Хората трябва да знаят и да спазват 10-те Божи заповеди.

   За първи път обаче при скачането за кръста се наложи да се окаже помощ на един от участниците. 29-годишният мебелист  Йордан за първи път скача за кръста, но явно недобре подготвен. В един момент той започна да изостава и видимо нещо с него се случваше във водата, придвижвайки се към стълбите за изкачване на понтона. 4- 5 момчета му оказаха помощ и той успя да се качи. Още в първия момент, след като младият мъж бе буквално изваден, помощ и връхнат дреха получи от кмета Пенчо Милков. Йордан обясни, че е глътнал вода и естествено, се е уплашил. Именикът се завайка как  нямаше да може да празнува днес и горещо благодари на момчетата, които му помогнаха да излезе от водата.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha