62 деца от 1 до 4 клас в Русенско остават на дистанционно обучение по домовете си

62 деца от 1 до 4 клас в Русенско  остават на дистанционно обучение по домовете си
Публикация   17:37     04 Ян, 2021 /     akcent.bg   /     534

   Само 62-ма ученици от 1 до 4 клас остават на дистанционно обучение в електронна среда в област Русе след като от днес бяха отворени учебните заведения за децата от началния етап на основното образование. Това стана ясно от току-що проведен разговор между областния управител Галин Григоров и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Така на практика от днес на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас от общо 6208 в областта.

   Припомняме, че от днес съгласно разпореждане на Министерството на образованието отвориха яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас. Също така директорите и учителите са били предварително уведомени да пуснат отоплението, да дезинфекцират и подготвят всички помещения и коридори за протичането на присъствен обучителен процес.

    На всякъде има осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат родители. Осъществява се стриктен филтър на входовете на учебните заведения, като се измерва температурата на учениците. Остава и задължителното изискване за носене на предпазни маски от ученици и учители в общите закрити части на учебните заведения и извършването на ежедневна дезинфекция на помещенията.

   Разбира се остава и възможността да се избере дистанционното обучение, но за да се случи това родителите трябва да подадат заявление.

   Учениците от 5 до 12 клас продължават да учат дистанционно.

Тагове : дистанционно ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha