Вторник, 30 Април 2024

Красива русенка пробива в турското кино

Красива русенка пробива в турското кино
Публикация   20:46     13 Дек, 2020 /     akcent.bg   /     660

  Зеленоока брюнетка от Русе, която омайва с красота и чар, е сред новите звезди в турските романтични саги. Гюлсум Али /родена е през 1995-а година/ е в един от централните образи в „Планината на сърцата“ – най-гледаният в момента сериал от съседите ни на юг. 25-годишната актриса влиза в кожата на Дилек, а историята е за тримата братовчеди Танер, Рамазан и Вайсел. Във фокуса очаквано са техните любовни истории и заплетените интриги, провокирани от музите и родителите им.

   Сериалът се снима в Турция, град Ескишехир. Жанрът му е романтична драма и комедия, стартира на 17 октомври  в събота по турският национален канал ТРТ1. В рейтингите е на 1-во място сред всички останали сериали. Получава страшно много позитивни коментари, и успя да се настани на второ място в тренд топикът на социалната  мрежа Twitter. GönülDağı – (Планинско Сърце) на TRT 1, прави силно впечатление със своята силна история, която впечатли публиката, с великолепната си природа, която демонстрира красотите и също така традициите на Анадола.

   Гюлсим се е снимала и в други успешни продукции. Българските зрители я познават от сериала „Слънчеви момичета“, който се завъртя по една от големите телевизии у нас. През 2009 година  Гюлсим Илхан Али печели конкурса „Супер Модел на България“. От 6 години живее в Истанбул. Взема уроци по турски език и актьорско майсторство.

   Гюлсум Али излиза за първи път на сцена през 2009 г. и печели  конкурса „Супермодел на България“ – и въпреки че е само на 14, осъзнава, че шоуто е нейното бъдеще. След това дефилира на прочутата седмица на модата в Сао Паулу. През 2012-а се пробва на кастинг за турската поредица  „Последното лято на Балканите 1912“ и получава епизодичен персонаж. Нейните партньори обаче са възхитени от артистичността и обаянието й и я канят в Истанбул. Гюлсум убеждава родителите си, че би могла да направи кариера в Турция, но трябва да усъвършенства езика. И те я пускат – в началото младата дама живее при роднини на майка си и не може да повярва, че сбъдва мечтата си.

   Първият й стабилен договор е за основна роля в комедията „Селската госпожа“. Когато турски медии пишат за русенката, отбелязват, че тя не забравя корените си и често се връща в България. Тя дори е сред гост-звездите на празничната програма, която община Бургас организира за Никулден през 2017-а година, изпълнявайки пред многобройна публика едни от най-обичаните български песни.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha