Платформата HEInnovate подтиква към обмен на знания и сътрудничество бизнес-университет показа семинар в Русенския университет

 Платформата HEInnovate  подтиква към обмен на знания и сътрудничество бизнес-университет показа семинар в Русенския университет
Публикация   08:31     09 Дек, 2020 /     akcent.bg   /     365

   Онлайн работна среща между научно-изследователски екип от Русенския университет и представител на бизнеса - г-н Сашо Илиев (Редко ООД) се порведе вчера. Семинарът бе на тема „Обсъждане на възможностите на платформата HEInnovate да подтикне към обмен на знания и сътрудничество бизнес-университет“. Цел на събитието,организирано по проект „BeyondScale“, бе да се намерят възможности за поддържане на устойчиво сътрудничество, подпомагано от Научноизследователския сектор при Русенския университет.

   Семинарът беше официално открит от ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, който поздрави участниците с празника на българските студенти – 8 декември. След това проф. Белоев припомни, че Русенският университет е част от инициативата на Европейската комисия за насърчаване на предприемчивите университети в Европа (HEInnovate) още от 2013 година. Особена гордост за цялата академична общност, обясни проф. Белоев, е организираната и домакинстванапрез 2018 г. международна конференция „HEInnovate – Институционална промяна във висшето образование“. Ректорът обясни, че форумът е бил част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и допълни, че по време на конференцията е била представена областта „Дигитална трансформация“ (осмото измерение на предприемаческата активност), област, в която Русенската Алма Матер има водещи позиции в България и Европа.

   По време на семинара представителите на научния екип и набизнеса обсъдиха възможностите за трансфер на знания, взимайки предвид интересите и ползите на всички заинтересовани.

   Създаването на мрежата „BeyondScale“ е резултат от активното взаимодействие на Европейската комисия и участващи партньорски организации по направлението „Иновации във висшето образование“ (HEInnovate).

  Целта на проектния консорциум е да се разработят добри практики, които да се представят пред национални и местни институции. Русенският университет е единственият активен участник в мрежата от Източна Европа.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha