Вторник, 21 Май 2024

Кажи „не“ на корупцията

Кажи „не“ на корупцията
Публикация   08:09     09 Дек, 2020 /     akcent.bg   /     657

Не пропускайте 1-то издание на конкурса „Червена линия"

  На 9 декември – Международен ден за борба с корупцията, ще бъдат връчени за първи път наградите в конкурса „Червена линия – журналистика срещу корупцията", организиран от Антикорупционния фонд с подкрепата на Фондация „Америка за България" и Посолството на САЩ.

Събитието ще бъде излъчено онлайн в 11 часа на 9 декември.
   

     Върховенството на правото и прозрачните и отчетни публични институции имат съществен принос за развитието на жизнен частен сектор и растежа на чуждестранните инвестиции.
 
   Успешното развитие на гражданите и бизнесa в България изисква справедливо и последователно прилагане на законите и отчетно и прозрачно разходване на публичните средства.
 
   Независимата журналистика и активното гражданско общество са важни в този процес – те осветляват порочни практики и изискват почтеност в работата на институциите и качествени публични услуги за всички.

    Днес, 9 декември – Международен ден за борба с корупцията, благодарим на всички, които работят за повишаване на обществената нетърпимост към корупцията и за повече почтеност, прозрачност и отчетност във всички сфери на обществения живот.

   Нанси Шилър
Президент  Фондация „Америка за България"

Тагове : корупция ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha