През 2006 г. 18 души загиват и 12 са ранени при една от най-големите пътни катастрофи у нас- между градски автобус и ТИР край Бяла.

През 2006 г. 18 души загиват и 12 са ранени при една от най-големите пътни катастрофи у нас- между градски автобус и ТИР край Бяла.
Публикация   15:44     07 Дек, 2020 /     akcent.bg   /     1291

На днешната дата Община Бяла почита ежегодно с венец на мястото на голямата трагедия паметта на жертвите

  Община Бяла и тази година отдеде почит на загиналите в една от най-големите катастрофи в България с венец на мястото на трагичния изцидент. 

    18 души загинаха и 12 бяха ранени при жестока катастрофа на пътя Русе - Бяла на днешната дата през 2006 година. Малко след 17 ч. при тежка мъгла и вероятно с висока скорост товарен камион с шуменска регистрация настига автобус от градския транспорт, блъска се в него, влачи го няколко метра, след което автобусът пада от моста над Янтра.

    Автобусът се приземява по таван от височина около 8 метра в сухата част на реката. 17 от пътниците загиват на място, един - по-късно в болницата. 7 са най-тежко пострадалите, настанени в болницата в Русе.  Сред тежко ранените е и 7- годишно момиченце, което е с черепно-мозъчна травма.

   Всички загинали и пострадали хора са от Гара Бяла. Те са се връщали от работа или училище. Сред ранените и шофьорът на блъснатия автобус, който е докаран с коремна травма.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha