Виолина Маринова, на 33 години, от Русе. Майка е на две момчета- на 9 години и на почти 7 години. Семейна от 13 години.
Завършила в СУ "Христо Ботев" и след това- "Право" в РУ.
Ето какво сподели успешната чаровна домакиня, майка на две деца пред Акцент.БГ- искрено и лично.
Готвенето е страстта на Виолина, това разбира след като се ражда вторият и син. Наложило се е тя да приготвя храната на детето заради здравни проблеми. Така започва да се интересува от здравословно хранене, да чете рецепти...
И така менюто и у дома се разнообразява. Разбира се, това се е харесало на тримата мъже в къщата и това допълнително я мобилизира.
Виолина се определя като домакиня, която много харесва предаването MasterChef България и го е гледала от първия му сезон. Винаги е имала желание да участва, затова и се записва... сама.
Решава да се запише за кастинг, но притеснението от камерите я е възпирало. Но така лятото на миналата година попълва анкетата, като тото... Дори не казва на близките си.
Съобщават и, че е одобрена и я очакват да участва в кастинг. Радостта е голяма, още повече, че не е очаквала това да се случи.
Семейни емоции обаче възпират Виолина да се яви на кастинг през септември. Отказва и при втората покана, а сега сама се обажда и заявява своята готовност за участие.
Така русенката отива в последния ден, с последната група и последна получава възможност да се яви на кастинг за престилка.
Така на 2 декември 2019 г. се явява и печели престилката. Притотвя рибай стек с ореховка и сок от сини сливи. /Виолина вече е насочила сериозно вниманието си към кулинарията и техники за приготвяне на ястия, различни от любимата мусака и пълнените чушки/.
Вече е получила възможността да се бори да влезе в Топ 16 при повече от 30 участници.
Тя не крие, че желанието и да продължи и да участва напред е било голямо.
Неизвестното преди отварянето на кутията с определените продукти е било голямо предизвикателство за нея. Това реално е възможност за изява и показване на креативно мислене. Липсата на достатъчно специфични за готвенето знания леко я притесняват, особено като вижда каква е конкуренцията.
Виолина приема всяка задача изключително отговорно, но най-притеснителни за нея са елиминациите. Естествено най-неуверено се е чувствала, когато е работела с непознати продукти. Спомня си една задача с черна кутия, продуктите в която не е познавала, дори не е виждала.
Но изненадва дори себе си, след като печели третото място. Тогава вероятно ситуацията е била същата и за останалите участници, а това е позволило на чаровната русенка да се отличи и представи значително по-добре.
Тогава приготвя киноа с лавандула, свински дроб, мус от патладжан и черен чесън.
Най-добре обаче се е чувствала, когато приготвя пъдпъдък. Презентацията оценява като много завладяваща, вкусово също всечко е било на ниво. Като признава, че до него момент дивеч не е приготвяла у дома си, който е доста специфичен за приготвяне.
Като труден момент определя спечелването на мастър класа на шеф Михалчев. Там всички продукти са неизвестни за нея, дори като наименование. Тогава печели имунитет и състезанието. Помага и набюдателността и строго спазване на рецептите.
Така до финала тази вечер. Заедно със Димитър, който е студент в Англия, когото смята да потенциален победител. И третият участник Ивайло изпъква според Виолина с използваните азиатски техники и кухня.
На финала се приготвя за 30 минути предястие, основно- са час и десерт за час.
Но... непредвидени проблеми с едно от момчетата едва не отказва Виолина от участие във финала.
Все пак нещата се подреждат и успешната в предаването русенка продължава, като най-вече е амбицирана да се докаже, да преживее нещо различно, да се докаже. Финалът за нея е и пример за децата и как човек трябва да се следва мечтите си.
Това, с което се явява на финала, никога не го е приготвяла, нито в MasterChef , нито вкъщи...
Въпреки че в началото е фенка на Роуз заради здравословните десерти, но след това отива изцяло към статуса на шеф Токев.
След участието в кулинарното шоу Виолина провеня доста неща в домашното меню. Видът на чиния вече е важен, независимо в нея дали ще има яйца... важното е да е красиво. Вече не се замисля толкова дали ще има сос, дали ще има въглехидрати... вече обмисля всичко...
Виолина е убедена, че винаги е готвила вкусно, шеф Роу дори беше казала- ти овкусяваш като стара баба... В къщи продължава да готви традиционни български ястия...
.... Истината е, че у нас готвя по рецепти на свекърва ми, Бог да я прости... Имам си тетрадка, в която съм си записала нейни рецепти и по които готвя.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай