Четвъртък, 10 Октомври 2024

Рязко поевтиняване на петрола на фона на влошаването на пандемията в Европа

Рязко поевтиняване на петрола на фона на влошаването на пандемията в Европа
Публикация   02 Ноемв, 2020   /     akcent.bg   /     550

   Цените на петрола се понижиха рязко в понеделник, достигайки най-ниските си нива от месец май насам, на фона на въвеждането на строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавиурса в Европа, които засилиха притесненията от нов срив на търсенето, предаде Ройтерс.

   Към 9:50 часа българско време цената на сорта Брент се понижи с 1,48 долара, или 3,9%  до 36,46 долара за барел, докато американският лек суров петрол WTI поевтиня с 1,62 долара, или 4,53%,  до 34,23 долара за барел.

   Редица страни в Европа върнаха карантинните мерки, след като през октомври разпространението на коронавируса на континента се ускори.

   „Карантинните мерки, обявени от Великобритания и Италия, допринасят за влошаващата се ситуация в Европа“, коментира Майкъл Маккарти от  CMC Markets.

   „Много търговци наблюдават развитието на пандемията в САЩ и се питат дали Европа е модел за това, което предстои на Щатите през следващите седмимци“, добавя той.

   Тези притеснения доведоха до втори месечен спад на цените на петрола през октомври, като Брентът поевтиня с 8,5%, а WTI с 11%.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha