#ПазиБългарскияДух кампания на младежкия комитет на ВМРО

#ПазиБългарскияДух кампания на младежкия комитет на ВМРО
Публикация   11:37     31 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     472

   Младежите от ВМРО - Русе зарадваха русенските читалища с подарък книга и трикольор. Това е част от националната акция на всички младежки организации на воеводите, с които те целят да покажат, че във времена, когато съмнителни и чужди за българите ценности са избутвани на преден план, най-важното остава именно съхранението на традициите. Инициативата е обвързана с предстоящият празник 1 ноември – Денят на народните будители. 

   ВМРО традиционно подарява на културните институции книги. Благодарение дейността през годините стотици книги, съдържащи ценни сведения за българския характер на Македония, могат да бъдат прочетени от българите. Тази своеобразна борба на полето на Словото, е не по-малко важна от другата – политическата, тъй като в нея се печелят духовете на хората за каузата. 

   Особеното в днешната ситуация, е че нездрави сили в Република Северна Македония и Република България се опитват да направят всичко по силите си, за да раздалечат народа от двете страни на браздата от неизбежното му единство в рамките на ЕС. Те целят да подменят за пореден път историческата правда, като пробутват добре известни ни клишета от времето на Титова Югославия. За огромно съжаление те успяват да открият съмишленици, които да подкрепят каузата им и у нас – предимно сред наследниците на комунистите. 

   „Времето на Тито и на Димитров отдавна приключи!" – казват от ВМРО, като напомнят, че битката за истината е битка от която няма да се откажат. 

Тагове : ВМРО , кампания , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha