Обявявиха победителите в конкурса за фотография „Съдебната палата през четирите сезона“

Обявявиха победителите в конкурса за фотография „Съдебната палата през четирите сезона“
Публикация   14:06     27 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     398

80-годишнината от откриването на сградата бе отбелязано с възстановка на събитието

   Тържествена програма се проведе на открито и при пълно спазване на всички противоепидемични мерки по повод на  80-та годишнина от откриването на Русенската съдебна палата. Най-вълнуващата част в нея беше възстановка, която представи събитията от далечната 1940 година. Тогавашната атмосфера беше пресъздадена от възпитаниците на Общинския младежки дом, ръководени от Мина Маринова, а за да могат те да бъдат облечени в традиционните за тази епоха дрехи се бяха погрижили от Държавната опера в Русе.  Ученикът, който се превъплъти в ролята на митрополит Михаил, беше подпомогнат от Русенската света митрополия. В събитието взе участие и хор „Свети Георги Победоносец“, който пресъздаде изпълненията на Добруджанския хор от онова време.

   Далеч не по-малко беше вълнението и от обявяването на победителите в конкурса за фотография „Съдебната плата през четирите сезона“. Призьорите във всяка от двете възрастови групи бяха наградени от съдия Николинка Чокоева.

   В първата възрастова група, която беше отредена за учениците от 5 до 8 клас първото място отиде при Иван Иванов от 6а клас на ОУ „Любен Каравелов“. Втора стана седмокласничката от СУ „Васил Левски“ Вивиян Дочева. Във втората възрастова група най-добре се е представила Ева Тодорова от 12 клас на МГ „Баба Тонка“, а втора стана Маргарита Братанова, която също е дванайсетокласничка, но от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“.

   Третото място беше отредено за Стелиян Милев, който е десетокласник в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоводене. В тази възрастова група беше дадена и една поощрителна награда, поради различния подход на една забележителна снимка, намерила място в календарите на съда за следващата година. Заглавието на фотографията е „Отива си лятото, идва есента“ и е дело на дванайсетокласничката от МГ „Баба Тонка“ Ралица Димитрова.

   Паралелно пред Съдебната палата беше разположена изложба, пресъздаваща историческите събития от възникването на съдебната система след Освобождението на България.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha