Националната инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки" продължава от 1 ноември

 Националната инициатива за насърчаване на детското четене
Публикация   07:39     21 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     709
   Националната инициатива за насърчаване на детското четене продължава от 1 Ноември, ако не са на лице нови, по-строги ограничаващи мерки на национално ниво от Министерство на здравеопазването.
 
    На територията на община Русе ще бъдат представени автори от гр. Русе и региона, които са част от Националната инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки". Това са Иглика Пеева, Явор Цанев, Илия Деведжиев, Милен Хальов и Недко Недев.
 
   Инициативата организира и 12 разнообразни проекта разделени между училищата и детските градини сред, които невероятните спектакли за най-малките -" Маргаритка и Разказвачът на приказки", "Джобни чародейства", "Да играем с Разказвачът на приказки и Форки", "Разказвачът на приказки и плодчетата" и " Разказвачът на приказки и Българознайко". Всички представления са по детските книги на съвременни български детски автори и възпитават у децата полезни навици от храненето и миенето на зъбите до познанието за българските традиции.
 
   Инициативата очаква отговор от страна на общината за провеждането и на проекта "Приказки под лампите", който се прави преди Коледа на фона на вълшебната светлина на лампите на Николай Табаков. Проекта е реализиран от 2018 година на територията на редица общини като Стара Загора, Пловдив, Раковски, Свиленград и т.н.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha