Байдън: Ако Тръмп е с коронавирус, не трябва да дебатираме на 15 октомври

Байдън: Ако Тръмп е с коронавирус, не трябва да дебатираме на 15 октомври
Публикация   09:18     07 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     308

Проучване на Си Ен Ен: Байдън води с 16 процента пред Тръмп

  Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че насроченият за следващата седмица дебат между него и кандидата на републиканците, действащия президент Доналд Тръмп, не трябва да се провежда, ако Тръмп все още е носител на новия коронавирус. 

   Тръмп, който беше диагностициран със SARS-CoV-2 миналата седмица, влезе за три дни в болница, но в понеделник се завърна в Белия дом. Дори демонстративно свали маската си.

   Байдън заяви, че планираният за 15 октомври в Маями дебат трябва да бъде организиран при стриктни мерки за здравна безопасност.

   "Ако той (Тръмп) още има COVID-19, ние не трябва да дебатираме", каза кандидатът на демократите, цитиран от БТА..

    В отговор говорителят на кампанията на Тръмп Тим Мърто заяви:

   "Президентът Тръмп ще бъде здрав и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този дебат, а неговите защитници в медиите не могат да го покрият".

   Обичайният период на карантината за коронавирус е 14 дни. Тръмп обяви, че е дал положителна проба в петък. Във вторник Байдън за пореден път даде отрицателна проба за коронавирус, седмица след дебата си с Тръмп в Кливланд.

    Президентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън води с цели 16 процента пред президента Доналд Тръмп. Това сочат данните от проучване на Си Ен Ен и агенция Ес Ес Ар Ес, проведено между 1 и 4 октомври, тоест - след дебата между двамата и новината, че президентът е дал положителна проба за COVID-19.

   Според изследването за демократа са склонни да гласуват 57 на сто от избирателите, докато за президента - 41 процента.

   Въпреки голямата преднина на президентските избори, в Америка не се гледа общият брой гласове, а надпреварата за делегатите от всеки отделен щат. Ако Байдън е увеличил значително гласоподавателите си в Калифорния и Ню Йорк, това не е от кой знае какво значение, защото това са щати, които демократите така или иначе печелят.

   По-интересна е борбата за щатите, които са с относително равен процент гласоподаватели от двете големи партии (като Флорида, Охайо и Вирджиния).

   Според изследването на Си Ен Ен в тези ключови предизборни арени преднината на Байдън е доста по-малка.

Тагове : Тръмп , Байдън ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още