Вторник, 21 Май 2024

Местната организация на ПП „Да, България“ в Русе укрепва

Местната организация на ПП „Да, България“ в Русе укрепва
Публикация   07:38     07 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     565

   Русенската организация на ПП „Да, България" става на 3 години. Съвсем млада, структурата вече натрупа изборен опит. До сега е участвала в  парламентарните избори през 2017г. в коалиция с ПП "Зелено Движение", в изборите за Европейски парламент и в местните избори през 2019г., в които се яви като участник в "Демократична България - Обединение", заедно с ДСБ и ПП "Зелено Движение".

   На местните избори партията успя да спечели мандат за издигнатият от нея кандидат за общински съветник, Митко Кунчев, постигнал най-висок преференциален вот. Той участва активно в работата на постоянните комисии по образование, наука и иновации и бюджет и финанси. Включи се и във временната комисия за изготвяне на промени в правилника за дейността на общинския съвет. Заедно с другите съветници от групата на „Демократична България – д-р Т. Константинова и Д. Тонева, изготвя педложения за решение, питания до кмета и декларации. Припомняме, че „Да, България" не подкрепи бюджета на общината за 2020г,, не подкрепи предложението за сключване на договор за реклама между  Община Русе и ПФК „Дунав" и се противопостави на увеличаването на таксите на всички услуги в общината.

   В последните няколко месеца членове на местната организация инициираха поредица работни срещи и други инициативи за граждани по темата за чистотата на въздуха и реализираха изложба „Карикатурите във властта".

  В рамките на почти една година от участието си в местното управление на община Русе организацията откри приемна за  граждани в офис, който ползва срещу наем; избра ново ръководство; разшири своята членска маса и привлече нови симпатизанти,

   Членове и симпатизанти на „Да, България!" в Русе подкрепят исканията на протестиращите в страната – за незабавни оставки на правителството и главният прокурор и нови парламентарни избори и вземат участие в  протестите в Русе и страната.

 

Тагове : Да , България , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha