Понеделник, 13 Май 2024

Центърът за социална интеграция и рехабилитация в Щръклево отпразнува своя седми рожден ден

Центърът за социална интеграция и рехабилитация в Щръклево отпразнува своя седми рожден ден
Публикация   18:00     01 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     521

   Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев и кметът на Община Иваново Георги Миланов бяха сред официалните гости на тържеството по случай седмия рожден ден от създаването на Центъра за социална интеграция и рехабилитация в село Щръклево.

   „Благодарности за упоритостта и енергията на г-жа Деана Димова, чрез които тя направи възможна работата на този център. Искам да благодаря и на кмета на Община Иваново Георги Миланов за подкрепата, която винаги оказва, когато е необходимо!

   Вярвам, че тази социална институция ще продължи да работи, като целта й винаги ще бъде да се чувствате добре, да си споделяте преживяванията, както и да бъдете част от всичко, случващо се в село Щръклево!

   Държавата дължи много на Вашето поколение, защото сте успели да съградите много за всички нас! Пазете себе си и духа, който имате! Поклон пред вас!“, с тези думи заместник областният управител Валентин Колев се обърна към хората от третата възраст в Щръклево по случай днешния празник.

   Също така той им пожела здраве и още много радостни моменти в живота. „Надявам се много малко от децата и внуците ни да напускат страната, а много повече да се връщат тук, защото със сигурност много от вас имате деца, които не са тук и за които мислите и страдате.“, допълни още той.

   Сред най-големите предизвикателства за Центъра е била пандемията от COVID-19. Въпреки, че той е бил затворен по време на извънредното положение, то служителите, работещи там, са се грижили непрекъснато за хората от селото. Пазарували са им, купували са лекарства на нуждаещите, а паралелно са провели и множество лекции за опасността от вируса по телефон и онлайн. Добрата новина е, че социалното заведение вече работи и се извършват възстановителни процедури на хора с определени физически увреждания.

   За присъстващите имаше и специална изненада. Потребителите на социалните услуги изпяха песните „Замръкнала е хубава Яна“, „Бяла стана“, както и „Я кажи ми, облаче ле бяло“. Също така първият потребител на социалното заведение Юлита Банчева разказа своите спомени и изрази изключителната си благодарност към целия екип.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha