Вторник, 21 Май 2024

Кметът Пенчо Милков поздрави пенсионерите в Русе по случай Международния ден на възрастните хора

Кметът Пенчо Милков поздрави пенсионерите в Русе по случай Международния ден на възрастните хора
Публикация   17:04     01 Окт, 2020 /     akcent.bg   /     910

Зам. кметът Енчо Енчев подари от името на Общината много настроение на хората от дом "Възраждане"

   В Международния ден на възрастните хора кметът на Община Русе Пенчо Милков стана част от тържествата на две от най-големите организации, обединяващи хората от третата възраст.      

    Той се срещна с членовете на Българската асоциация на пенсионерите – Русе, които избраха празничния ден, за да поднесат венец пред Паметника на Левски в Парка на Възрожденците. Програмата продължи с изпълнение на патриотични песни.     

    „Енергията на хората е отвъд нашите представи. Затова и дъждовният облак си тръгна, когато запяхте“, каза Милков в поздравлението си към членовете на асоциацията.   Той  уважи и тържеството на Съюза на пенсионерите 2004, Областен съвет-Русе, на което присъстваха  представители на пенсионерски клубове от цялата община.  

      „Този ентусиазъм, който носят възрастните хора в момента, липсва у много мои връстници и дори младежи“, заяви кметът. Според него от хората от „златната възраст“ можем да се учим на борбен дух и непреклонност.   

   От името на Община Русе музикален поздрав отправиха и младите таланти Яна Ангелова и Десислава Василева от вокалното студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към Общинския младежки дом.

  По- рано в Парка на Младежта, на ипровизирана сцена до плувен комплекс "Норд", зам. кметът Енчо Енчев предаде поздравите от кмета Пенчо Милков и лично своите поздравления на обитателите на дома за стари хора "Възраждане".

   Той изрази своята признателност и уважение към всички тях, които с труда си и направеното до момента да изградили облика на Русе той да бъде наистина Дунавската ни столица. Енчев обеща, ще общинското ръководство мисли и ще предложи още инициативи, с които хората от третата възраст да се чустват в заслужен отдих и да имат достойни старини.

   Вчера ръководството на общината организира още едно преживяване на хората от третата възраст. Заместник-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев, и Лачезар Иванов от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ придружиха част от обитателите на дом „Възраждане“ на футболен мач между отборите на ФК „Дунав“ и Янтра 1919.

  Присъстващите бурно ръкопляскаха на изпълненията на младите таланти от  Младежкия дом, на групите от Общинския детски център за изкуство и култура и на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с ръководител Богдан Донев.

   От своя страна потребителите на дом "Възраждане" подариха ръчно изработени картички на общинското ръководство.

   В Област Русе те са са над 215 хил. души. Общината развива многопосочна дейност по отношение на работата с тях. Тя подпомага дейността на пенсионерските клубове в града със средства от общинския бюджет.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha