12-ото заседание на Общински съвет – Русе започна, младите хора от Младежкия парламент в града са специални гости

12-ото заседание на Общински съвет –  Русе започна, младите хора от Младежкия парламент в града са специални гости
Публикация   16:07     10 Септ, 2020 /     akcent.bg   /     334

   Днес, 10 септември 2020 г., точно в 9:00 часа, в зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе, започна 12-ото заседание на Общински съвет – Русе.

   Сесията започна с поздравление от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и кмета на Община Русе Пенчо Милков към Диана Ласонина – общински съветник от групата на БСП в Русе. Младата дама получи красиви букети, поздравителни адреси, както и бутилка вино.

   Заседанието на Общинския съвет е с по-различен нюанс днес, така като специални гости в залата са младите хора от ръководството на Младежкия парламент. Магдалена Дюлгерова, Ния Неделчева и Кристиян Димитров са на трибуната заедно с председателя Иво Пазарджиев и неговите заместници Наталия Кръстева и Пламен Рашев, а основната идея е младите момчета и момичета да се запознаят с работата на общинския съвет, правата и задълженията на общинските съветници, както и с методиката на работа в Община Русе.

   12-ото заседание на Общинския съвет премина към обсъждането на точките от дневния ред, които са 34 на брой.

   Една от най-дълго разискваните точки по време на заседанията на постоянните комисии беше тази за изменението на таксите в наредба №16. Същото се наблюдава и на днешното заседание, на което близо час се коментират предстоящите промени в цените на таксите и услугите.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha