Вторник, 14 Май 2024

Нинова с подкрепа за кмета Пенчо Милков, призова за смирение преди предстоящия избор на нов партиен лидер

Нинова с подкрепа за кмета Пенчо Милков, призова за смирение преди предстоящия избор на нов партиен лидер
Публикация   09:06     03 Септ, 2020 /     akcent.bg   /     639

Приемането на текстовете за машинно гласуване са сред най-важните за БСП

  Председателят на БСП Корнелия Нинова се среща снощи в зала "Европа" на Доходното здание с членовете на партията, където даде отчет за работата си като партиен лидер и управленската си платформа за предстоящите преки избори на  12 септември. Посрещнаха я депутатите Крум Зарков и Георги Стоилов, както и кметът Пенчо Милков. На срещата присъства и целият кметски екип.

 Проектът за нова Конституция според нея той е обречен, тъй като няма да се съберат нужните 160 подписа за свикване на Велико Народно събрание. Нинова смята, че следващите пет месеца ще бъдат изгубено време, което е необходимо на управляващите, за да останат на властта.

  „Това е изключително вредно за държавата, защото проектът за Конституция е посегателство срещу правовата, социалната и демократичната държава. Знаете нашата позиция – категорично против, за 120-те подписа вече знаете, че няма наши, за 160-те подписа категорично няма да дадем нито един. Освен обаче че печелят време, по същество това е и опит за узаконяване на авторитарната власт“, заяви още Нинова.

 На въпрос на Акцент.БГ дали в ДПС би бил един следваш коалиционен партньор на БСП, Нинова определи като израдената позиция като „твърде интересна“. „Предложението на ДПС за оставка на Борисов, оставка на Радев и експертен кабинет между ГЕРБ и БСП категорично не е приемливо за нас. Четири години отказваме голяма коалиция по много причини – и политически, и морални. Така че на финала на това управление, когато то си отива, и на този модел на управление, срещу който се борим четири години, няма как да станем част от това. Не желаем в последните пет месеца от мандата БСП да влиза във властта през задния вход. Ще влезем през парадния, когато дойдат парламентарните и хората ни изберат“, каза още лидерът на социалистите.

 Приемане на текстовете за машинното гласуване са приоритет за БСП. Такова е и мнението на близо 98 на сто от членовете на партията. На въпрос на Акцент.БГ дали тази позиция не обезсмисля настояването за предсрочни избори, предвид позицията на проф. Константинов, че ако има машинно гласуване е необходим срок от 4 месеца, лидерът на БСП смята, че може да стане и по-бързо.

   „Протестите няма да имат смисъл, ако не гарантираме честността на следващите избори и те отново ги фалшифицират. Не искаме тази енергия на хората на улиците, която е за промяна, просто да пропадне чрез фалшификация. Така че ние ще стоим вътре като гарант за машинното гласуване“, заяви Нинова.

   Нинова се надява на 12 септември, когато е прекият избор на нов председател, вътрешните разногласия в партията да приключат и всички да застанат като един зад новоизбрания. „Вътрешните противоречия вредят на образа на партията и затова особено сега в кампанията призовавам всички да свалим малко емоцията, мъжете да успокоят агресията малко и да дадем излаз на емоцията си на 12-ти в урните. По същество прекият избор е най-демократичният избор на председател. Аз се гордея, че го въведох, защото е европейско, защото е модерно“, каза още Корнелия Нинова.

   Лидерът на БСП продължава да дава своята подкрепа на кмета на Русе Пенчо Милков. Тя определи като успешни политиките му в областта на социалната сфера, както и в за трайно решаване на проблема със замърсяването на въздуха. Тя обеща и подсрепа за закупуване на измервателна апаратура, като средства за половината от стойността да даде държавата, а другата половина- от бюджета на общината.

Тагове : Нинова , Милков ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha