Американската икономика с 31.7% спад през второто тримесечие

Американската икономика с 31.7% спад през второто тримесечие
Публикация   17:48     29 Авг, 2020 /     akcent.bg   /     448

Според данните през второто тримесечие разходите за лично потребление, които заемат 70% от американската икономика, са намалели с 34,1%, а инвестициите в нежилищни дълготрайни активи с 26%

   На 27 август Министерството на търговията на САЩ публикува коригирани данни, според които през второто тримесечие на тази година БВП на страната е спаднал с 31,7%, което е 1,2% по-малко от първоначалната информация и все още е най-големия спад от 1947 г. насам, откакто се води статистика.

   Според данните през второто тримесечие разходите за лично потребление, които заемат 70% от американската икономика, са намалели с 34,1%, а инвестициите в нежилищни дълготрайни активи с 26%.

  Според анализаторите от март насам, за да спрат разпространението на новия коронавирус, различните щати въведоха забрана за излизане от вкъщи и затвориха някои заведения. Развитието на икономиката постепенно спря, което предизвика най-сериозната икономическа криза от Голямата депресия през 30-те години на миналия век. Въпреки че ситуацията започна да се подобрява през третото тримесечие, епидемията в САЩ все още не е под контрол и съществуват редица неясноти.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha