Васил Божков: Пеевски и Домусчиев отдавна се свързват с трафик и контрабанда. Борисов и Гешев се правят на слепи

Васил Божков: Пеевски и Домусчиев отдавна се свързват с трафик и контрабанда. Борисов и Гешев се правят на слепи
Публикация   08:51     24 Авг, 2020 /     akcent.bg   /     679
   Васил Божков написа пост във Фейсбук след продължително мълчание. Той коментира появилата се информация, че две американски специални служби разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток.
   Информацията е получена по мейл в създадения наскоро сайт narod.bg. В него често се пускат и фалшиви новини. Narod.bg твърди, че писмото е изпратено от анонимната поща guerrillamail.com. От същия подател до медиите бяха изпратени скандалните записи и видео с премиера Бойко Борисов, които се оказаха автентични. Според източника, разследването срещу Домусчиев и Пеевски е стартирало през април тази година, като основен акцент в него е незаконната търговия на криминални организации от Източна Европа с каптагон.
   Ето какво пише narod.bg: "По-конкретно в случая става дума за престъпна синдикална мрежа за производство и дистрибуция на каптагон за Близкия изток, като в центъра на въпросното разследване на американските служби е подозрението, че чрез тази търговия се финансира тероризъм.
   Един от основните обекти в разследването на американските спецслужби е българската компания „Биовет“, за която се твърди, че се контролира и управлява от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, пише автора на сигнала до Narod.bg В публичните търговски регистри се вижда обаче, че в "Биовет" няма пряко участие Дилян Пеевски. Дружеството е акционерно и над 80% от него се държат от компанията "Хювефарма" АД, собственост на братя Домусчиеви.
  Любопитен факт е, че американските служби обозначават Делян Пеевски като Person Of Interest (POI). Според тяхната информация Пеевски прекарвал голяма част от времето си в Обединените Арабски Емирства, където имал жителство и откъдето управлявал цялата си бизнес мрежа по света. От Американската служба за борба с наркотрафика (DEA), чрез Американското консулство в Дубай, са поискали пълно съдействие и допълнително информация за бизнес интересите на Делян Пеевски на територията на ОАЕ лично от Дубайският департамент за криминално разследване (CID).
   Лицето, което пък персонално се е заело с тази задача, е директорът на CID в Дубай, Джамал Джалаф, се твърди в сигнала до Narod.bg." Очевидно по повод на тази информация е и коментарът на бизнесмена Васил Божков, който избяга от българското правосъдие в Дубай.
 

 Васил Божков във Фейсбук: 

  Имената на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев се свързват с трафик на забранени вещества и контрабанда от години. Но докато мутрите преди пазеха бизнеса си с бухалки и вериги — за днешните мутри тези “бухалки” вече са Прокуратурата и държавните институции.

   Най-голямата гордост на Бойко — “разчистването” на контрабандните канали за цигари съвпада с монополизирането на бизнеса от “Булгартабак” и превръщането на Шиши в единствен играч на пазара.

   Домусчиев и разработените канали на фармацевтичния му бизнес са поредното парче от пъзела.

  Финалното доказателство за чадъра на държавата над мафията е че с години никой не задава въпроса как от едно момче, което през 2013 г. декларира едва 50 000 лв., днес Шиши получава 21 млн. лв. само от “дивиденти”.

   Бойко и Гешев изглеждат слепи и за двамата.

   Наглостта им стигна дотам, че да променят Конституцията на Република България, за да защитят Шиши и Киро.

  Когато премиер и главен прокурор прикриват и защитават замесени в нелегален трафик лица, това е ясен признак, че държавата е управлявана от мафията.

   Време е на това да бъде сложен край.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha