Откриха официално новоизградената зона за обществен отдих на Кея

Откриха официално новоизградената зона за обществен отдих на Кея
Публикация   04 Авг, 2020   /     akcent.bg   /     1203

   На официална церемония днес ръководството на Община Русе отбеляза завършването на новоизградената зона за обществен отдих по крайбрежната ивица на Русе. На нея присъстваха още граждани и представители на туристическия бизнес.

   Обновяването на  кея, както мястото е по-известно сред русенци, е един от шестте обекта по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Част от него са още Розариумът в Парка на младежта, изградените велоалеи и пешеходни зони по улиците „Баба Тонка“, „Райко Даскалов“, „Църковна независимост“ и бул. „Славянски“, както и обновените жп прелези, водещи към крайбрежната зона.

   Събитието бе последвано от заключителна пресконференция по проекта, в която взеха участие  Магдалина Илиева, зам.-кмет по „Устройство на територията“, и Златомира Стефанова, зам.-кмет по „Икономика, инвестиции и собственост“ в Община Русе. Тяхното желание е всички русенци да се наслаждават на новата зона за отдих и да я пазят като  своя.

   От името на Общинска администрация те призоваха гражданите да сигнализират при нередности по обектите и да бъдат активни в обществените обсъждания на бъдещи инфраструктурни проекти в града.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha