Събота, 21 Септември 2024

Атанас Бобоков окончателно остава в ареста, подозира кой иска бизнеса му

Атанас Бобоков окончателно остава в ареста, подозира кой иска бизнеса му
Публикация   27 Юли, 2020   /     akcent.bg   /     370

   Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас Бобоков, съобщи БТА. Това стана въпреки твърденията на защитниците му, че през последните седмици му е прилагано лечение, което, вместо да му помогне, му е усложнило здравното състояние.

  Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на актуалното здравословно състояние на Бобоков. От прокуратурата твърдят, че представеното днес пред съда експертно заключение показва, че състоянието на бизнесмена "е съвместимо с условията в следствения арест, където той изтърпява взетата мярка за неотклонение".

   Заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков, брат си Пламен, бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов Атанас Бобоков е обвинен, че е част от престъпна група. Разследването е за незаконен трафик на отпадъци, а Атанас Бобоков е единственият от обвинените, който остава в ареста. Според разследващите те са участвали в схема, по която опасни отпадъци от рециклираните акумулатори от завода им са оставали в България и не са били обезвреждани.

   Прокуратурата обясни освобождаването на останалите задържани с това, че те са проявили "съвест и доблест". "Мислех, че правосъдието е за престъпниците. С шок установих, че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", каза Атанас Бобоков и заяви, че е готов да съди България за незаконен арест.

   Той определи процеса като фарс и смята, че всичко е започнало с една пиар кампания на прокуратурата. Бобоков заяви, че има подозрения кой иска бизнеса му, но предпочете да не назовава имена. В началото на юни Атанас Бобоков обяви в изявление до медиите, че се оттегля от поста изпълнителен директор на "Монбат". Той поясни, че прави това, за да запази стабилността на компанията и граденото с години доверие на инвеститорите.



Коментари

  •     Петров 

    "Като дойде време за дело,дори няма да ме извикат,защото няма доказателства." Думи казани от Атанас Бобоков. Всички нормални хора мислеха,че действията на прясно назначеният гл.прокурор са плод на еуфорията,в която се намираше той.Но се оказа,че целта му е чрез значими личности,които макар и косвено са свързани с президента Радев,трябва да бъдат "ударени".Не е прието у нас,рейтингът на Р.Радев,да "стърчи" над този на Б.Борисов. Ат.Бобоков заяви,че ще съди България за незаконен арест.Ако в Страсбург осъдят държавата ни,кой ще плаща?Справка: Цв. Цветанов

Коментирай

   captcha