Вторник, 30 Април 2024

Август без топла вода за сметка на по-чист въздух

Август без топла вода за сметка на по-чист въздух
Публикация   15:01     27 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     625

Нова сероочистваща инсталация ще внедрявя „Топлофикация – Русе“ ЕАД

   Поради зачестилите притеснения на граждани относно спиране на топлоснабдяването за периода от 1 до 31 август в Русе, ръководството на общината инициира среща с „Топлофикация – Русе“ ЕАД. На нея бе поискана допълнителна информация за причините за спирането на достъпа до топла вода на гражданите.        

   От дружеството обясниха, че в този период ще бъде внедрена сероочистваща инсталация. Изграждането й е дълго чакана инвестиция, която ще модернизира горивната инсталация. Тя ще улавя 97% от вредните въглеродни емисии, както и фини прахови частици. Очаква се това значително да подобри качеството на въздуха, като от топлофикационното дружество уверяват, че белият дим, който ще излиза от най-големия комин в града, ще се доближи по състав на този на водните пари.

    С инвестирането в сероочистваща инсталация „Топлофикация – Русе“ ЕАД ще намали изхвърлянето на вредни емисии и ще подобри екологичните параметри на инсталациите си. В този период ще бъде направена и годишната профилактика на съоръжения, включваща рехабилитация на топлопроводната мрежа.        

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha