Понеделник, 29 Април 2024

Веселин Марешки: Нищо няма да се случи до края на този мандат по отношение на цените на лекарствата

  Веселин Марешки: Нищо няма да се случи до края на този мандат по отношение на цените на лекарствата
Публикация   19:34     18 Март, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     655

Скандално известният варненски бизнесмен предупредил още преди 2 години премиера, реакция от Здравното министерство не последвала

 

 

 

   Нищо няма да се случи с намаляването на цените на лекарствените средства. Това становище изрази тази сутрин един от най-големите търговци на дребно, а вече и на едро, Веселин Марешки от ефира на Нова телевизия. Според него става въпрос за около 200-300 млн. лева, а не за тези 4-5 милиона, които дори не се забелязват в бюджета на здравното министерство. Според него най- лесно е да бъдат съкратени сроковете за допускане на българския пазар на лекарства от европейски производители в рамките на месец а не от година, чийто аналози от българските производители са по-скъпи.

   Марешки се похвали, че никога не е играл в различни схеми с управляващите от както е на лекарствения пазар вече 21 години. Не се е срещал и с нито един здравен министър за това време, въпреки че е фактор в търговията с лекарства на дребно и е редно да се взема предвид неговото мнение по редица въпроси.

   Той отхвърли и някои от обвиненията, че продава евтини лекарства с изтекъл срок на годност. 

Варненският бизнесмен заяви от телевизионния екран, че още преди две години е сигнализирал за високите цени на лекарствата и премиера. Последвала е среща с Грънчарова и Нешева, но до там. Така че проблемът е ясен на управляващите, но те се са искали до изригването на скандала в момента нещата да се случат.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha