Понеделник, 29 Април 2024

Цв. Райчинов: Здравното министерство ще трябва да намери пари за заплати на лекарите

Цв. Райчинов: Здравното министерство ще трябва да намери пари за заплати на лекарите
Публикация   19:34     18 Март, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     539

Новият стар председател на БЛС смята, че Десислава Атанасова е млад, но разумен човек, който може да работи в правилната посока

 

 

   Като млад, но разумен човек определи новият стар председател на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов Десислава Атанасова, която в сряда парламентът предстои да гласува за здравен министър. Очакванията му са срещата му с нея като председател на гилдията и с представителите на останалите съсловни организации да са сред първите след назначението и.

Със сигурност ще се наложи да бъдат намерени средства да бъдат увеличени заплатите на лекарите от Спешна помощ, каза Райчинов, като средства бъдат осигурени от редуцирани на други административни разходи на министерството. Предишните здравни министри досега само са обещавали и сега Атанасова ще трябва да изпълни обещанията им.

   Като разумни определи обявените от бъдещия здравен министър приоритети, като прибави и работата с онкоболните.

  Това, че българското здравеопазване в момента ще бъде основно в ръцете на двама русенци Райчинов определи като предизвикателство, което да бъде от полза на здравеопазването на национално и на местно ниво.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha