Вторник, 30 Април 2024

Новата учебна година в училищата ще започне присъствено

Новата учебна година в училищата ще започне присъствено
Публикация   17:21     17 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     446

   Новата учебна година ще започне присъствено, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

   "Много вероятно е още една година, тоест цялата следваща учебна година, ние да живеем в условията на коронавирус, в пандемична ситуация, която ще наложи постоянно превключване", посочи образователният министър.
   Посочи, че в четвъртък са обсъдени варианти как това да бъде за по-малки групи, за отделен клас или за отделна смяна, не за цялото училище, как бързо да се проведат тестовете, така че по-бързо да се върнат децата в училище. "Една част от децата вероятно за съжаление ще бъдат с коронавирус, те пък ще могат да се включат във виртуална стая в реалната класна стая", обясни той.
  По време на парламентарния контрол министърът коментира, че на учителите ще бъде платено да разработят дигитални уроци, които да са на разположение на учениците в онлайн библиотека за целите на дистанционното обучение. Допълни освен това, че от икономии в собствените си бюджети заради неприсъствено обучение директорите на училищата вече ще могат да харчат пари за осигуряването на домашен интернет на децата, които нямат. По оценки на министерството половината от около 11-те процента необхванати ученици през изтеклата учебна година от дистанционнито обучение е, защото не са имали интернет. Останалите пък не са имали устройства.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha