Понеделник, 13 Май 2024

Над 44% от населението на планетата ще използва социални мрежи през 2023 година

 Над 44% от населението на планетата ще използва социални мрежи през 2023 година
Публикация   06:24     15 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     555

   В следващите 3 години потребителите на социалните мрежи ще нараснат приблизително до 44% или до 3.43 млрд. души от населението на планетата. Това сочат данните от проучване на британската платформа Buy Shares.

  До 2023-та се очаква ръст от 11.36% на ползвателите на социалните приложения, като през последните 10 години тази цифра расте единствено нагоре, а първият милиард е достигнат през 2011-а с възхода на Facebook.

              Притежаваните от Facebook платформи доминират

   Към месец юни 2020 г. в магазина за приложения на Apple първите три позиции при социалните мрежи заемат WhatsApp Messenger със своите 8.62 млн. изтегляния, следван от Facebook с 6.86 млн. изтегляния и Messenger с 6.79 млн., правейки корпорацията водеща в сектора. Китайската WeChat имат 3.3 млн. изтегляния, а 5-ата позиция заема Telegram Messenger с 2.89 млн. изтегляния.

   Основната причина тези приложения да са толкова атрактивни е фактът, че са силно насочени към потребностите на аудиторията и са добре адаптирани за всички мобилни устройства. Освен това са лесни за управление и не изискват много познания за интернет.

              Социалните мрежи в следващото десетилетие

   В бъдеще най-интересно ще е дали и колко дълго ще запазят позициите си най-популярните и използвани социални мрежи. Смени на местата може да настъпят с възхода на платформата за видео споделяне TikTok, използвана от най-младите потребители. Все още не е ясно обаче дали ще продължат да прекарват дълго време в същите приложения, или ще се насочат към други, когато възрастта им напредне.

           В следващото десетилетие социалните мрежи могат да се трансформират в посока предлагане на по-фрагментиран асортимент с по-нишови общности за различните демографии. Възможно е новосъздадените спечелят публиките на старите и напълно да ги изместят.

   Скоростната еволюция на смарт технологиите също е важна за развитието на индустрията. Мобилните телефони вече са се превърнали в джобни компютри и социалните платформи ще продължат да се възползват от това.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha