Понеделник, 6 Май 2024

Бобоков показа СМС и с Борисов за либийския танкер

 Бобоков показа СМС и с Борисов за либийския танкер
Публикация   09:28     02 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     553

Докато прокуратурата охотно пуска неговата кореспонденция с президентския съветник и го нарича търговия с влияние, тя е спестявала тази с премиера.

   Пламен Бобоков показа, че е имал кореспонденция и с Бойко Борисов за скандала с либийския танкер "Бадр". В ефира на Би Ти Ви той показа как е писал смс на премиера на 19 март 2019 г., че България има голям проблем с кораба и че ще стане голям международен скандал. Веднага след това той се срещнал с Борисов, който взел мерки, обадил се на либийския си колега и дори се видял с него.

   Тази кореспонденция беше спестена от прокуратурата, която в същото време обаче охотно пуска в публичното пространство тази на Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов, включително и за либийския танкер. И докато разговорите между Бобоков и Узунов според прокуратурата са търговия с влияние, то тези с Борисов не само, че не се определят по някакъв начин, но дори не се и показват. 

   Бобоков обяви, че е искал да помогне на държавата и на собствения си бизнес със случая с либийския танкер. Той изрази недоумението си как никой в България не иска да разследва мафията, която се опитва вече 2 години да превземе въпросният морски съд. 

   "Какво лошо съм направил аз, като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал", коментира Пламен Бобоков и уточни, че интересът му бил инспириран от негови бизнес интереси в Либия. Текстът на изпратеното от него съобщение до премиера гласи: "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е много сериозен".

   Бизнесменът уточни, че наричал Борисов "бос", защото бил "бос" на държавата, бил началника. "Очевидно се познаваме отдавна", допълни Пламен Бобоков, но каза още, че с премиера не били близки.

  Той потвърди, че всичко, което прокуратурата е показала като негова кореспонденция с Пламен Узунов е истина, и той не вижда никакъв проблем в нея. Бобоков натърти, че за разлика от на премиера, то той няма телефонния номер на президента. 

  Източници: "Сега", бТВ



Коментари

  •     Петров 

    "Дела и документи"! Подходящ снимков материал, свидетелстващ за добрите взаимоотношение на премиера г-н Борисов с легитимният и прозрачен бизнес у нас! Бизнесът и на двамата братя Бобокови е свързан с производство на машинни масла и акумулатори, производство на продукция необходима за вътрешния ни пазар.Не може дори да се помисли,че Бобокови трябва да бъдат "пришити" към действията на Васил Божков,ако те могат да се нарекат някакъв бизнес.И най -наивните мои сънародници разбраха,че по косвен,измислен начин,прокуратурата изпълнява поръчка,с която да дискредитира президента Румен Радев,който е най-предпочитания с действията си за обединението на всички българи.Хората очакват,г-н Гешев да се "прехвърли" от "Дондуков"2,на Дондуков",1,където го очаква голяма работа!

Коментирай

   captcha