Динамо Букурещ търси Аристон С за коопериране на детско-юношеските школи

 Динамо Букурещ търси Аристон С за коопериране на детско-юношеските школи
Публикация   12 Март, 2012   /     akcent.bg   /     553

Това се случва за първи път в страната, особено с тим като този на румънския футболен лидер

 

 

 

    Директорът на Динамо Букурещ Йон Молдован бе начело на делегация, която гостува на ръководството на ФК Аристон в неделя. В състава и бе и  румънския лицензиран агент от УЕФА Б.П.

Визитата е по идея на румънската страна и поводът бе да се запознае с ръководството на ФК Аристон Русе.

На срещата бе разгледана спортната база и бяха обсъдени  възможностите за бъдеща съвместна работа. В най-суров вид са разгледани перспективите треньори и състезатели от едната страна на Дунава са могат и да участват в методиката на обучение и тренировъчния процес от другата, като всяка една от страните ще има пълен достъп до всичко, което намери за удачно да прилага и в своето клубно развитие.

Гостите от Букурещ бяха посрещнати от русенските  домакини- от председателя на управителния съвет УС Н.Синабов и от спортния директор Н.Христов.

След срещата стана ясно,че още от този месец взаимоотношенията между двата клуба ще намерят конкретни изражения с цел подпомагане на работата в детско-юношеските школи на двата тима.

  Освен непрекъснати срещи с разменено гостуване между двата клуба, се очертават семинари на треньорските щабове. Румънските са направили предложение за гастрол на

техни треньори в Русе.

Първите дати за гостуване на русенския Аристон  с 3 гарнитури са още на 25-ти този месец.

Също така отбори от Динамо Букурещ ще вземат участие в пролетните турнири организирани от ФК Аристон.

За да има и необходимият практичен ефект, посещението бе съпроводено и с опознавателна приятелска футболна среща между деца до 14 години, завършила при 1:6Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha