Вторник, 21 Май 2024

По-малко приходи в общинския бюджет и план за намаляване на щетите от кризата

По-малко приходи в общинския бюджет и план за намаляване на щетите от кризата
Публикация   17:13     21 Май, 2020 /     akcent.bg   /     873

Предстои паркирането в платените зони в града да става само с СМС

   С 6 милиона лева по-малко са приходите на Община Русе в края на месец април в сравнение  със същия период на миналата година, съобщи в началото на заседанието на Общинския съвет кметът Пенчо Милков. Спадът при данъчните приходи и таксата за битови отпадъци е 4,5 милиона лева, а намалението на неданъчните приходи 1,5 млн. лв.

   „Щетите няма как да бъдат изцяло компенсирани, но ще опитаме да съберем допълнително приходи“, каза още кметът и допълни, че ще бъдат преразгледани всички наредби и ще бъдат актуализирани цените на услугите, които местната администрация предоставя. Ще се засили контролът за спазването на наредбите и ще се промотират активно, общинските обекти, обявени за продажба.

   За пореден път кметът заяви, че основен приоритет е завършването на започнатите проекти и спазването на сроковете за изпълнението им.

  Предстои паркирането в платените зони в града да става само с СМС. На паркиралите неправилно автомобили ще бъдат поставяни скоби, а репатриращият автомобил ще отстранява само тези, които са спрели така, че застрашават движението.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha