Кога ще бъдат конгресите на БСП и ДПС?

Кога ще бъдат конгресите на БСП и ДПС?
Публикация   09:08     20 Май, 2020 /     akcent.bg   /     402

БСП се стяга за 20 септември, ДПС още умува

   Извънредната епидемична обстановка партиите не могат да възстановят големите политически събития. Заради това прекият избор на лидер на БСП е почти сигурно, че ще стане есента и вероятно ще бъде на 20 септември, а решение кога ще се проведе конференцията за избор на председател на ДПС ще бъде взето след отпадане на ограниченията за масови събития, коментираха партийци.

   Изборът и в двете формации трябваше да е на 26 април, но заради извънредната ситуация бе отложен. В БСП остава прогнозата за сблъсък между лидера Корнелия Нинова и заместника й Кирил Добрев, а в ДПС се очакваше Мустафа Карадайъ да бъде преизбран.

   Парламентът възстанови редовните си заседания, а тази седмица на първо четене сигурно ще се гледат предложенията за намаляване на ДДС от 20 на 9 на сто за ресторанти, книги и др. Предстои да се обсъдят и промени в правилата за получаване на българско гражданство за чужденци, както и да се вземе решение какво да се прави с идеите за завишаване на наказанията за пияни и дрогирани шофьори, които противоречат на утвърдена от кабинета концепция. Замразена засега остава и работата по промените в Изборния кодекс, тъй като още преди епидемията партиите не успяха да се разберат дали да се гласува само с машини, или да се броят хартиените бюлетини с машини.

  След отпадането на извънредното положение президентът Румен Радев поднови визитите си в страната и организира дискусия за необходимите социални и икономически антикризисни мерки. Дискусия какви реформи са нужни се планира през юни.

Тагове : конгреси , БСП , ДПС ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha