Вторник, 30 Април 2024

Мутафчийски прекъсва интервю с Миролюба Бенатова с думите: Очаквам да измрат много хора, яко да измрат

Мутафчийски прекъсва интервю с Миролюба Бенатова с думите: Очаквам да измрат много хора, яко да измрат
Публикация   07:24     15 Май, 2020 /     akcent.bg   /     1582

   Очаквам да измрат много хора, яко да измрат. С тези думите началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски прекъсна интервюто си с Миролюба Бенатова за предаването "AЛTERNATIVATA" по TV1. Видимо раздразнен от въпросите ѝ, той няколко пъти отправи критики към нея и към медиите като цяло и едностранно реши да приключи разговора им.

    По време на интервюто Мутафчийски обвини Бенатова, че се опитва да внуши, че здравната система не се е справила добре в условията на пандемия. "Това е системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща, а вие искате да кажете какви са пробойните", каза гневно началникът на ВМА.

   Той призна, че е имало пропуски в работата на системата, но тя се е справила много добре. Като пример за качеството на нейната работа той даде състоянието на домовете за възрастни хора в страната.

   "Все още старческите домове са пощадени, докато повече от 60% от обитателите на подобни институции в Белгия, Италия, Испания и Великобритания починаха. Регионалните здравни инспекции насочиха вниманието си точно към домовете", подчерта Мутафчийски.

   Той обясни още, че не вижда къде има пробойни в системата, като знаел това от личен опит. По думите му всеки влязъл в България, който се поставя под 14-дневна карантина, е бил проверяван минимум 4 пъти от полицията и поне два пъти е говорил с личния си лекар. Въпрос как се изчислява пикът на болните ядоса за пореден път генерала.

   "България преживя няколко пика и продължава да катери. Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости", каза той и продължи с мнението си за отразяването на разпространението на коронавируса в медиите.

  "В 95% от репортажите в по-големите и по-гледаемите медии, не се обиждайте. наистина се даваше реалната картина", заяви Мутафчийски.

     Миролюба Бенатова беше един от първите журналисти, които бяха освободени от "Нова телевизия" след придобиването ѝ от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Тя напусна медията в началото на лятото на 2019 г., като заедно с нея беше освободена и Генка Шикерова, която заедно със загиналия в катастрофа Милен Цветков създадоха предаването "AЛTERNATIVATA" по TV1.

  През миналата година телевизията освободи още Марин Николов, като промени имаше и в ръководството ѝ. В началото на годината медията напуснаха водещата Лора Крумова и режисьорът Валдес Радев, станал известен в социалните мрежи със серия шаржове на властта. Вчера пък се разбра, че водещата на съботното предаване "Събуди се" Мирослава Иванова и репортера Галя Щърбева са съкратени.

  Ето и интервюто:

   https://www.facebook.com/1656756606/videos/10215404822507886/



Коментари

  •     Маринов 

    Този иначе кротък,хрисим,наш генерал,си показа истинската същност.Платените социологически агенции,го издигнаха в "небесата",от където той започна да гледа на пандемията."Очаквам да измрат много хора,яко да измрат"!Думи на доктор,подписал се под хипократовата клетва!Ти християнин ли си,що за човек си,когато си в очаквания да измрат себеподобните ти?Българите сме народ който лесно се манипулира."Заваляха" положителните проценти към въпросният генерал!Той седейки си,изпревари президента Румен Радев,а Б.Борисов се озова на третото незавидно място.След десет месеца,ако не по-рано,ще има избори за 45-тото НС!Дано българите да се отърсим от политическия "вирус4,за да отидем както подобава пред избирателните урни.

Коментирай

   captcha