Събота, 19 Октомври 2024

Чакаме опита от Европа, за да решим отварят ли детските градини

Чакаме опита от Европа, за да решим отварят ли детските градини
Публикация   10 Май, 2020   /     akcent.bg   /     937

Забраната чужденци да влизат в България да остане, има идея здравният министър

   За здравния министър Кирил Ананиев един от основните въпроси, който все още остава без консенсус, е кога да бъдат отворени детските градини и яслите. Това обяви министър Ананиев пред БНР, припомняйки, че днес до края на деня се очакват предложенията за редакция на Закона за здравето, които трябва да позволят налагане на извънредни мерки заради пандемията от COVID-19 и след края на извънредното положение на 13 май. Законопроектът трябва да бъде гласуван окончателно във вторник. 

   "До две седмици ще видим резултатите в страните, които отпуснаха тези мерки и на тази база, както и на наши анализи, ще вземем своето решение", обяви той.

   По думите му струпването на деца и това, че персоналът в детските заведения в по-голяма степен е в рискова възрастова група, също трябва да се има предвид.

По отношение на липсата на достатъчно медици в отделни болници в страната Ананиев обяви, че могат да се приложат различни мерки. Причината -  ситуацията във всяка болница е различна и причините за дефицит на кадри са различни. Може да се пренасочват лекари между отделения, лечебни заведения, а може и да се пренасочват и пациенти към други лечебни заведения, в това число в други градове или области. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още