Неделя, 29 Септември 2024

Ананиев отмени задължителното носене на маски

Ананиев отмени задължителното носене на маски
Публикация   01 Май, 2020   /      economic.bg   /     721
 

     Здравният министър Кирил Ананиев отмени поредната си заповед – тази, свързана със задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. Остава обаче задължението за покриване на устата и носа на закритите обществени места – магазини, метрото, банки, държавни и институции и т.н.

     В новата заповед се посочва обаче, че маски и шалове на открити обществени места (паркове, улици, автобусни спирки и т.н.) ще трябва да се ползват, ако хората контактуват помежду си.

      Задължението за носене на маски беше въведено на 11 април. След това то беше удължено до 13 май, когато е краят на извънредното положение. Председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) генерал-майор Венцислав Мутафчийски се оплака, че хората масово не спазват тази забрана и носят маските си неправилно. Преди няколко дни той заплаши, че ще говори с МВР да се затегне контролът.

      От публичните изяви на самия Мутафчийски, а и на премиера Бойко Борисов, често се виждаше, че и самите те не носят правилно маските си, а понякога въобще не носят.

 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha