Цените по петролните фючърси продължават да падат главоломно

Цените по петролните фючърси продължават да падат главоломно
Публикация   17:33     28 Апр, 2020 /     akcent.bg   /     584

Притесненията се увеличават, търсенето остава ниско

   Цените на петролните фючърси продължават да се понижават за втори пореден ден от началото на тази седмица. Причините продлжават да бъдат същите, които доведоха преди 10 дни до първото в историята понижаване до отрицателни цени - опасенията за запълване на капацитетите за съхраняване на суров петрол и продължаващото ниско търсене.

   Фючърсите на американския лек суров петрол WTI с доставка през юни поевтиняват във вторник с 13% към $11,00 за барел, като в началото на търговията те удариха ценово дъно около $10,64 за барел. Този нов спад е факт, след като в понеделник фючърсите на WTI се сринаха с 25%, пише БНР. 

   Международният бенчмарк "Брент" с доставка през юни се тъгува за малко под 20 долара за барел, което е практическо понижение с 4%. Дъното от малко над 18 долара за барел е твърде близко. 

   Данните продължават да са притеснителни на фона на обещанието на ОПЕК и нейните съюзници, че добивът ще бъде свит до 10 млн. барела на ден. Пазарите обаче очевидно смятат това свиване за недостатъчно, за да се компенсира спадът в търсенето. 

   "Докато виждаме известно отслабване на растежа на новите случаи с COVID-19, а някои държави започват да облекчават въведените заради коронавирусните ограничения, тези първоначални ходове изглеждат доста ориентировъчни. Пазарът, изглежда, се приближава до гледната точка, че в скоро време няма да има бързо възстановяване на търсенето на петрол", отбеляза пред Ройтерс Даниел Хинес - старши анализатор на стоковите пазари в Australia and New Zealand Banking Group (ANZ).

Тагове : цени , фючърси ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha