Вторник, 25 Юни 2024

215 от 250 души участваха днес в първото онлайн Общо събрание на Русенския университет

215 от 250 души участваха днес в първото онлайн Общо събрание на Русенския университет
Публикация   21 Апр, 2020   /     akcent.bg   /     376

   Първото онлайн Общо събрание на Русенския университет. На събранието, организирано чрез платформата BigBlueButton, беше отчетена висока активност, участваха 215 от общо 250 души.

   В началото членовете на Общото събрание приеха ОТВОРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ. Документът, подписан от ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и председателя на Общото събрание проф. Велизара Пенчева очертава проявената адаптивност и иновативност на академичния състав на Русенския университет и заявява неговата решителност да допринесе със  своя опит и компетенции за преодоляването на предизвикателствата пред обществото. Декларацията завършва с думите:

„В своята 75-годишна история академичната общност на Русенският университет винаги се е справяла с трудностите и предизвикателствата, формирала е силен потенциал за национално и международно лидерство в областта на висшето образование и е работила неотклонно в интерес на своите студенти и обществото, постигайки отлични резултати.

Русенският университет е нашият общ дом и нашият храм, където мечтите, идеите и творческите пориви на нашите деца стават реалност и срещат подкрепа за бъдещето. Но Русенският университет е и нашата мисия и отговорност да предаваме знания, опит и ценности на идните поколения. Затова продължаваме да отстояваме принципите на „отворен достъп“ в образованието и резултатите от научните изследвания и насочваме своите сили и творческа енергия за утвърждаване значимостта на Русенския университет за развитието на регионите Русе, Видин, Силистра и Разград и за качеството на живот на гражданите, с които оставаме заедно!“

  Дневният ред на събранието включваше още: информация относно попълване състава на Общото събрание; годишен отчет за дейността на университета през 2019 г. и задачи за 2020 г.; отчет от изпълнението на бюджета през 2019 г. и представяне на бюджета за 2020 г.; доклад за дейността на Контролния съвет през 2019 г. и представяне на становищата на Контролния съвет по изпълнението на бюджета за 2019 г. и проекта на бюджета за 2020 г.; избор на зам.-председател на Контролния съвет и текущи.

Русенският университет от 13 март провежда онлайн учебен процес и всички учебни занятия протичат нормално.

Нормално функционират и всички органи за управление на университета. Провеждат се онлайн Академични, Ректорски, Факултетни и Катедрени съвети. Онлайн заседават и всички съвети и комисии и работни групи.

Провеждат се онлайн кандидат студентски изпити. Записването на новите студенти също се извършва онлайн.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha