Д-р Ненков: Ако имаме нещо повече от две ракии в ума си, ще си останем вкъщи

Д-р Ненков: Ако имаме нещо повече от две ракии в ума си, ще си останем вкъщи
Публикация   10:14     18 Апр, 2020 /     akcent.bg   /     475

    И неособено прозорлив човек ще съобрази, че многото пътувания преди да затворят София ще доведе до увеличаване на броя на регистрираните инфектирани и заболели от коронавирус в страната.

   Ако имаме нещо повече от две ракии в ума си, ще разберем, че трябва останем у дома на Великден, за да има празници след заразата.

     Да го кажем просто - много ни се е допило с нашите приятели точно по Великден, защото сме много вярващи християни и трябва да го отбележим. Ние сме здрави, какво ни е на нас. Казваме, че отиваме при децата да ги видим, или че отиваме при мама в Ямбол, която е на 86 години. Целуваме я и лепваме едно малко вирусче в нослето на мама. Което може да направи така, че в ямболската болница, където няма достатъчно медици, мама да няма кой да я излекува. И тогава ние ще намерим една разтревожена репортерка от някоя телевизия, да обяснява колко гнусна е тая държава, дето не се е погрижила за рома, дето е умрял.

   Ето това е въпросът с пътуването. Всичко друго, което гледаме по телевизията с една кака с хубава кола на морето по време на епидемия, са селски истории, дребнави, на прости хора.

   Това сподели в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият министър на здравеопазването, анестезиологът д-р Мирослав Ненков.

   Вероятно Джамбазки е прав за махалите. Не се знае колко цигани се изсулиха от София под претекста, че гледат възрастни родители и болни деца.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha