Понеделник, 20 Май 2024

Над 100 акта за нарушения на въведените забрани са съставени само тази седмица

Над 100 акта за нарушения на въведените забрани са съставени само тази седмица
Публикация   16:10     16 Апр, 2020 /     akcent.bg   /     631

Засилено полицейско присъствие и стриктен контрол на въведените мерки в национален мащаб

   ОДМВР–Русе спазва задълженията си за контрол на ограниченията, въведени със заповед на министър Ананиев, която е в сила, не е променяна и гласи, че областните градове се напускат, когато има основание -  упражняване на трудова дейност, здравословни причини, завръщане на постоянен или настоящ адрес. През почивните дни за повечето хора основанието за напускане и влизане с цел отиване на работа отпада, затова и ще е завишен контролът на КПП (общо 6), изградени на входовете и изходите в областния град. По време на предстоящите Великденски празници ще бъдат усилени дежурните екипи от ОДМВР - Русе, които ще работят на тези пунктове, за да не бъде допуснато безцелно преминаване.

   От извършените до момента проверки на декларации, предоставяни от граждани на КПП-та в Русе, са установени данни за 7 нарушения, като са образувани 4 досъдебни производства и три преписки. В някои от случаите граждани са декларирали, че отиват на работа, а нямат сключени такива трудови договори, за други е установено, че са регистрирани в бюрата за безработни, проверяват се и случаи, в които като основание е посочено посещение на несъществуващ близък в друго населено място и т.н.

   В идните дни полицейските служители ще охраняват по-големите православни храмове в областта, по-големи търговски обекти и тържища, както и местата, където се очаква да има по-голяма посещаемост от граждани. В тези райони ще бъде засилено полицейското присъствие, като целта е както охрана на обществения ред, така и изпълнение на противоепидемичните мерки. От друга страна екипи на пътната полиция ще следят за нарушения по ЗДвП.

   Над 400 служители от ОДМВР – Русе ще бъдат ангажирани в тези дейности през следващите няколко дни.

   До момента в ОДМВР – Русе са образувани 16 досъдебни производства за нарушаване на режим за поставяне под карантина, с предписания на здравните власти. А само през тази седмица от служители на ОДМВР – Русе са съставени над 100 акта за нарушения на въведените забрани, във връзка извънредното положение (за липсата на поставени предпазни маски, за посещение на забранени зони и т.н.), като за много голяма част от тези нарушения са сигнализирали граждани.
Проверките в тези насоки продължават.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha