Събота, 19 Октомври 2024

Утре ще бъде взета проба и на майката на заболелия от Covid 19, при която са били заедно с другите двама, завърнали се от Англия

Утре ще бъде взета проба и на майката на заболелия от Covid 19, при която са били заедно с другите двама, завърнали се от Англия
Публикация   05 Апр, 2020   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1008

1986 са били от началото под карантина, 825 са останали в момента

  Утро ще бъде взета проба и от майката на заразения с коронавирус младеж на 21 години. Това обяви на извънреден брифинг директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова в присъствието на областния управител.

  Младежът, заедно с негов приятел и приятелка са се завърнали от Ангия в България на 19 март. със самолет и са кацнали в София. Оттам са се самоизолирали във вила в селото, където майката е живеела. Според официалната информация и четиримата са спазвали стриктно карантината. Към 23 март. майката се е почувствала зле, но след това се е оправила.

  След изтичане на карантината от 14 дни, с личен автомобил те са се подложили по тяхна инициатива на бърз тест. Той е показал единствено при 21-годишния младеж, че е виросоносител.

   След това той се е преместил в жилището в Русе, където живее бащата. Заразеният е на отделен етаж, с отделен санитарен взел.

   Той ще остане под карантина 28 дни. Момичето и приятелят му ще бъдат още 14 дни под карантина. Те обаче не показват никакви симптоми на заболяването.

   Утре ще бъде взета проба и на майката, тъй като се е чувствала неразположена.

  1986 са били поставените под карантина от началото, когато тя беше обявена, съобщи д-р Николова. След изтичане на 14-дневния срок, към момента техният брой е 825.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още