Още седмица ваканция, вероятно и две в Русе?

Още седмица ваканция, вероятно и две в Русе?
Публикация   14:22     13 Март, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     912

Русенският университет вече обяви прекратяване на редовните занятия две седмици

  Още една седмица грипна ваканция ще реши да бъде дадена в област Русе. Това най- вероятно ще реши днес на своето извънредно заседание областният антикоронавирусен щаб.

  По неофициална, но достоверна информация, не е изключено и поредната порция ваканция за учениците да бъде две седмици.Идеята е на областния управител Галин Григоров.

  Причина за поредното отсрочване на учениците да ходят на училище е извънредното положение, което гласува днес парламента във връзка с превенция и намаляване на риска от зараза с коронаровирус.

  В последните минути преди заседанието се водат уточняваащи разговори с министерствата, имащи отношение към пандемията.

   В Пловдив вече е взето решение за удължаване на ваканцията с още две седмици по информация на шефката на РУО Иванка Киркова. Там директорите на училища вече са уведомени за това и че ще се преминава на дистанционна форма на обучение.

  Подобно решение обаче вече буди сериозни притеснения в педагогическия персонал в града предвид все по-малко оставащото време до края на учебната година. Ако Русенският университет има готовност и възможност за дистанционно обучение, то в основните и средните училища в града не е така.

  Към 14.30 часа днес приключи заседание на Щаба в Русенския университет, където бе решено са бъдат прекратени две седмици редовните учебни занятия. Информацията потвърди за Акцент.БГ ректорът на висшето училище проф. Белоев. учебният процес ще се води на онлайн платформите на ВУЗ-а, които бяха създадени в далечната вече 2000 година.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha