Здравната комисия в Об. съвет: ММД да се състои

Здравната комисия в Об. съвет: ММД да се състои
Публикация   19:05     06 Март, 2020 /     akcent.bg   /     956

    Днес комисията по Здравеопазване и социални дейности и комисията по Култура и религиозни въпроси към Общински съвет - Русе, след подробна информация , получена от д-р Маргарита Николова -директор на РЗИ-РУСЕ и  Спасимир Димитров - директор на дирекция ,, Обществен ред и ситурност'' , след обсъждане на фактите и възможности за вземане на съответни превантивни мерки против разпространение на вируси , излязоха със становище - 60- то издание на фестивал ,,Мартенски музикални дни '' да се състои .

  Това написа в профила си във Фейсбук председателят на Здравната комисия д-р Теодора Константинова. По същата логика всички събития от културния календар би трябвало да се проведат..

   Алисе Муртезова предложи да се третира около всички културни институции, където ще се провежда ММД един път днев но с препарати, препоръчани от доклад на СЗО. Както и да се запупят и поставят на входовете дезифектанти за момевтна дезинфекция... и маски.

  Да бъде проверена аспирацията в залата и др. належащи мерки е предложението на арх. Илиев.. Д-р Милко Борисов предложил да има временен лекарски кабинет към Фестивала, който ще следи всекидневно здравено на гостите, които идват от рискови държави.

  Сред предложенията е и да бъде закупен инфреред термометър за да бъдат гражданите по- спокойни, но това ще бъде обсъдено допълнително, е предложението на Кристиян Борисов..

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha