Петък, 20 Септември 2024

Конкурс за детска творба на тема „Зелена Европа, Зелена планета “

Конкурс за детска творба на тема „Зелена Европа, Зелена планета “
Публикация   28 Фев, 2020   /     akcent.bg   /     1664

      Информационният център EUROPEDIRECT–Русе в партньорство с Огнян Балканджиев, свободен художник, Аренамедиа и VeloMasters.BG обявява конкурс за детска творба на тема „Зелена Европа, Зелена планета “

   Настоящият конкурс е посветен на първата от шестте цели на Европейската комисия 2019 - 2023година, а именно Европейският зелен пакт. Този приоритет касае въпросите, свързани с изменението на климатичните условия, опазване на околната среда и устойчивият начин на живот. Конкурсът акцентира върху теми като: -Климатичните промени -Опазване на околна среда;-Грижа за природата;-Екологичен и здравословен начин на живот.

   Целта на конкурса е в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата, свързана с опазването на околната среда и грижа към природата. Участие могат да вземат деца от 5 до 10 години

   Очакваме участниците в конкурса, да изпращат творбите си по предложената тема, сканирани на e-mail: direct_ruse@europe.bg или по пощата на адрес EUROPEDIRECT Русе, ул. „Д.Атанасов“ 5. Очакваме всяка творба да е придружена от  информация за автора, съдържаща името на участника, възраст и актуален телефон и е-mail за връзка. Разработки с липсващи авторски данни ще бъдат счетени за нелегитимни и няма да бъдат включени в конкурса.

   Всички участващи творби ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на EUROPEDIRECT Русе във FACEBOOK, където ще се проведе гласуването на публиката. Краен срок за гласуване–30 април2020 година, гласове, получени след тази дата няма да бъдат взети предвид. Ще бъде отличен авторът на творбата събрала най-много гласове от публиката.

   Наградата е ваучер за спортни стоки от VeloMasters.BG на стойност 200 лв. и ще бъде връчена на победителя на 9 май –Деня на Европа, на изложба, която ще включва подбрани творби от конкурса. Всички участващи творби ще бъдат събрани в електронно издание –албум, който ще се разпространява безплатно.

   За повече информация и насоки –direct_ruse@europe.bg

   Очакваме ви!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha