Празнична програма по случай 142 години от Освобождението на България

Празнична програма по случай 142 години от Освобождението на България
Публикация   11:55     26 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     614

   В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 142 години от Освобождението, Община Русе организира серия от празнични събития.

   В 9:00 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание ще бъде официалното откриване на 16-тото издание на конкурса за рецитал „За да я има България“, чиито организатор е Общински младежки дом – Русе. Участващите ще бъдат разделени в три възрастови групи и в две направления – Възрожденска и Следвъзрожденска поезия и литература. Компетентно жури ще класира най-изявените рецитатори, а всички ще получат грамота за участие за своето представяне.

         По улица „Александровска“ ще премине празничен парад на специализирана техника, в който ще се включат автомобили на русенски институции по сигурността. Началният час е 10:45 ч. За финал, от пл. „Батенберг“ до Съдебната палата ще премине шествие на русенски ученици с 80-метров трикольор, предвождано от Общинския Духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Гражданите, желаещи да видят отблизо специализираните машини ще имат тази възможност на статичен показ пред Съдебната палата след Тържествената церемония от 11:30 ч. пред Паметника на Свободата, на която по случай празника, слово ще произнесе г-н Галин Григоров – областен управител на Област Русе, а  заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум. В церемонията ще се включат певици от ФТТ „Найден Киров“, а водещ на двете събития ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Ивайло Спасимиров.

         Празничната програма ще завърши с тематичен концерт на рок група „ЕПИЗОД“ с участието на ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ – Русе с худ. ръководител Наталия Константинова. Концертът ще започне в 18:00 ч. на площад „Свобода“ пред сградата на Община Русе.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha