Меморандум за сътрудничество подписаха председателят УС на СБЖ Снежана Тодорова и ректорът на РУ проф. Христо Белоев

Меморандум за сътрудничество подписаха председателят УС на СБЖ Снежана Тодорова и ректорът на РУ проф. Христо Белоев
Публикация   07:21     24 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     536

    За пръв път в Русенския университет гостува председателят на управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова. Посещението започна със среща с академичното ръководство, на която с ректора чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев подписаха меморандум за сътрудничество.

   Целта на договора е осигуряване на стажантски програми за студенти, организиране на съвместни семинари и конференции и обмен на информация чрез електронните портали на двете институции. В края на срещата  Тодорова дари за университетската библиотека книги на своя съпруг професор по източни литератури и култури дфн Александър Федотов: „Духът на пролетта“, „Упрекът на тигъра“, „Искам да попитам луната“ и Конфуцианският отшелник“.

   В централното фоайе на ректората г-жа Снежана Тодорова откри изложбата „С обич към Изтока“, експонирана в памет на нейния съпруг. Проф. дфн Александър Федотов работи като професор по източни литератури и култури в Софийския университет и директор на Центъра за източни езици и култури, заместник-ректор е на университета /2001-2007/, председател на Висшата атестационна комисия на Р България /2009-2012/ и почетен председател на Институт „Конфуций“ – София.
Изложбата съдържа 32 пана, доказващи трайната привързаност на проф. Федотов към корейската, монголската и тибетската култури и езици.

   Фотосите са заснети по време на последното му пътуване в Азия. Изложбата ще бъде на разположение на посетители през следващите 10 дни.

Тагове : меморандум , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha