Иновативен урок по родолюбие изнесоха днес децата от детска градина „Слънце“ пред кмета Пенчо Милков

Иновативен урок по родолюбие изнесоха днес децата от детска градина „Слънце“ пред кмета Пенчо Милков
Публикация   20:34     18 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     811

     Иновативен урок по родолюбие изнесоха днес бъдещите първокласници от детска градина „Слънце“ пред кмета на Русе Пенчо Милков. Той беше посветен на 147 години от гибелта на Васил Левски и 142 години от Освобождението на Русе.

      Инициативата се провежда от 17 години насам и  се осъществява с подкрепата на Народно читалище „Христо Ботев – 1908“, Клуб „Традиция“ и Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. За пореден път урокът беше съчетан със средствата на дигиталното представяне на образа на Апостола на свободата.

     Да растат като достойни граждани на Русе, да носят любовта към родния си град в сърцата си за цял живот, да бъдат горди с произхода си, пожела кметът Милков на бъдещите първокласници. Той сподели с тях, че да познават корените си и историята на родината си, е това, което ще им даде опора и сила, когато се превърнат в зрели личности. На екипа на детска градина „Слънце“ Пенчо Милков благодари за волята и любовта, с които обучават възпитаниците си на родолюбие.

    По време на урока децата се докоснаха до истински револвер, подобен на този, който е носил Левски, разгледаха тефтерчето му и видяха униформи от времето на Национално-освободителното движение и Руско-турската освободителна война.

     С течение на годините уроците в детска градина „Слънце“ се превръщат в иновативна дейност с образователно-художествена насоченост, заредени с емоционалност и креативност. Основната им цел – предаване на знания, свързани с националното ни самосъзнание, достойнство и духовни ценности ги превръщат в неотменна част от празничния календар на детската градина.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha