Четвъртък, 22 Февруари 2024

Винарска къща Нисово посреща за Зарезан земеделския министър Десислава Танева

Винарска къща Нисово посреща за Зарезан земеделския министър Десислава Танева
Публикация   20:46     11 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     2281

 

  Винарска къща Нисово ще посрещне тази година Зарезан заедно със земеделския министър Десислава Танева. Новината съобщи за Акцент. БТ изп. директор на Изп. агенция по лозата и виното Красимир Коев.

    Освен двамата официални гости, собственикът на реномираната изба Димчо Райнов ще зареже в компанията на областния лидер на ГЕРБ на Русе, Варна и Велико Търново и председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност Пламен Нунев, кмета на община Иваново Георги Миланов и др. любители на винения елексир.

  След кратко представяне на винарната гостите ще зарежат в лозовите масиви, собственост на Райнов и синове, след което ще има и традиционната за Деня на лозаря фолклорна програма.

   Винарска изба Никово се оказа една от успешно развиващите се в региона. Сериозна заслуга за това има и отглеждането на повече близо 700 декара лозя, грижата за които се отплаща и с качествени вина.

   В авторитетното изложение The Big Deal -2018 Wine and Spirits competition винарска изба Нисово изпъкна с осeм сребърни медала от осем представени вина за дегустация.  Тя успешно се конкурира с известни новозеландски марки Совиньон блан и Шардоне. Както и с много френски, италиански, чилийски и известни производители от Калифорния и САЩ!

  Интересно е да се знае, че Димчо Райнов започва кариерата си във винения бизнес като финанст във Винпром Русе, за да мине през Владимир дистилърс- Силистра, търговец на посадъчен материал и с натрупания опит на всички нива да скочи смело в отлеждането на гродзе и производството на вино.

  Със сигурност успешното развитие на винарската къща се случва и с  професионализма на не само на Райнов, но и на синове, признава Димчо. Свидетелство за това са и многобройните отличия, които Винарската къща Нисово печели на престижни международни конкурси.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha