Студентските съвети си избраха новото национално ръководство

Студентските съвети си избраха новото национално ръководство
Публикация   07:24     10 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     616

Даниел Парушев е новият Председател на НПСС от УНСС

  С изключително присъствие от 50 висши училища, Общото събрание на Национално представителство на студентските съвети избра вчера, 08 Февруари 2020 година, Председател за мандат 2020 - 2022 година.
Даниел Парушев е новият Председател на НПСС, който организацията избра на отчетно-изборното си събрание, състояло се в залата на Националния студентски дом в София. Той получи подкрепата на 32 делегати от Общото събрание.
 

   Даниел Парушев е представител на Университета за национално и световно стопанство. Обучава се в магистърска програма „Мениджмънт на недвижимата собственост“. В платформата си Парушев залага на открита и прозрачна работа с колегите си и институциите в страната, актуализиране на правилника на НПСС, създаване на Етичен кодекс и Етична комисия, както и национален студентски омбудсман. В платформата си Даниел Парушев залага работа с петима заместници в следните ресори: Учебна и научна дейност, Социално-битови въпроси, Международно сътрудничество, културна дейност, Здравеопазване и спорт. По негово мнение стипендиите за докторанти трябва да бъдат обвързани с минималната работна заплата.

   В представянето си Парушев отбеляза, че ще наблегне на стратегическата визия за управление на НПСС и превръщането на организацията в образец за всички студентски съвети в страната, развивайки политики в сферата на академично, научно и пазарно развитие на студентите, докторантите, курсантите и специализантите.
В мандат 2020-2022 ръководството на НПСС ще продължи акцента върху прилагането и обмена на добри практики от Европейския студентски съюз за усъвършенстване работата на НПСС.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha