Вторник, 21 Май 2024

Крум Зарков и Добрин Данев попитаха Министър Аврамова за състоянието на пътя Средна кула -Иваново- -Бяла

Крум Зарков и Добрин Данев попитаха Министър Аврамова за състоянието на пътя Средна кула -Иваново- -Бяла
Публикация   12:53     02 Фев, 2020 /     akcent.bg   /     715

  Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова във времето на редовния Парламентарен контрол в петък отговори на въпрос зададен от народните представители на "Коалиция за България" Крум Зарков и Добрин Данев относно път от третокласната пътна мрежа III-501 Средна кула-Басарбово-Иваново-Две могили-Борово-Бяла, има ли средства заложени за  рехабилитацията му.

   Поради това че се налага отклонението на целият трафик от леки и тежкотоварни автомобили при зачестилите тежки ПТП-та на пътя Русе-Бяла. Път  III-501 не е пригоден за такъв трафик, както и че това води до допълнително амортизиране и до предпоставка за ПТП-та в населените места през които преминава, което силно е обезпокоило жетелите им. 

Министър Аврамова отговори, че е възложено изработването на Проект за Ремонт на участък от километър 0 до километър 22. При завършването на този Проект и когато заработи ТОЛ системата за да бъдат осигурени средства ще бъде извършен и самият ремонт.

  Крум Зарков благодари от трибуната за Отговорът на Министър Петя Аврамова. Покани я в Русе на място да се запознае проблемите които създава амортизираната и остаряла пътна мрежа.

.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha