Понеделник, 13 Май 2024

49-годишен мъж е първата жертва на грипа в Русе

49-годишен мъж е първата жертва на грипа в Русе
Публикация   17:44     30 Ян, 2020 /     akcent.bg   /     1892

   49 –годишен мъж почина след  усложнение от грип в Русе. Той е лекуван два дни в Русенската многопрофилна болница Канев преди фаталния край.

    Мъжът е бил приет в неделя сутринта в  Специализирана болница за активно лечение за пневмо - фтизиатрични заболявания, където е бил лекуван два дни. След усложнение, което е довело до двустранна полисегментна пневмония той е преместен в Интензивното терапевтично отделение на болница Канев с дихателна недостатъчност, съобщи д-р Ирена Панджарова от отделението.

   Починалият е тестван с бърз тест за грип, който е показал че щамът е А, но все още не е ясно какъв точно. В отделението има още двама пациенти, които се лекуват но те са добре, поясни д–р Панджарова, като припомни при първи симптоми на грип да се търси лекарска помощ, защото усложненията може да настъпят много бързо. В Русе още не е обявена грипна епидемия. При последното събиране на щаба за борба с остри респираторни заболявания събраните данни показваха, че в града болните са 150 на 10 000 , а за да бъде обявена епидемия те трябва да са 250. Утре щаба се събира извънредно, като се очаква учениците да бъдат разпуснати във ваканция.

  Източник: dnews.bg

Тагове : грип , смърт ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha