Петък, 8 Декември 2023

Питат кметове за грипната ваканция, фалшиви новини объркват ученици и родители

Питат кметове за грипната ваканция, фалшиви новини объркват  ученици и родители
Публикация   07:53     27 Ян, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1927

Решение за грипна ваканция взема началникът на РУО след като данните от РЗИ дадат основание за това

  Има ли епидемия ще знаем днес преди обед, когато заседава щабът на Регионалната здравна инспекция.

  Досега не са преминати нивата за тревога - през седмицата в Русе бяха регистрирани 147 болни на 10 хиляди души население. Това написа още снощи на страницата си във фейсбук кметът Пенчо Милков по повод питанията, отправени му на пощата.

  Тази заболеваемост реално е доста далеч от стойностите, които трябва да бъдат достигнати, за да има основание за обяваване на епидемия, още повече ваканция.

  Напрежение в тази посока нагнети вчера след обед сайт, който традиционно дезинформира русенската общественост и разпространява непроверена информация. Всъщност и текст от година по-рано също допринесе до създаване на тази ситуация. Доста русенци са се подлъгали и от вярната информация, че в София грипната ваканция е до 6 февруари.

  Последно решение дали да има или няма грипна ваканция взема Регионалнато управление на образованието в лицето на неговия началник, в случая Росица Георгиева. Най-сигурно, освен от официалните медии, ученици и родителите им могат да ползват достоверна информация и от сайта на РУО.

  Интересно е, че освен в Русе и в други градове граждани питат кметовете за грипна ваканция.

  Кметът на Плевен Георг Спартански сподели във фейсбук страницата си обръщения към него от ученици във връзка с грипната ваканция, които показват липса на елементарна култрура и възпитание...

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha