Понеделник, 17 Юни 2024

Как общинските съветници си вдигнаха възнагражденията със 120 лв.месечно, вместо със 80 лв?

Как общинските съветници си вдигнаха възнагражденията със 120 лв.месечно, вместо със 80 лв?
Публикация   23 Ян, 2020   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1371

Както и се очакваше- популизъм на MAX, но с обратен знак... Четиво за наивници

 Днес, на сесия на Общинския съвет пета точка предвиждаше да се промени правилника за работа на органът за местно самоуправление. Донякъде изненадващо вносителят, председателят на местния парламент Иво Пазарджиев я изтегли. Само Бедрос Пехливанян констатира този факт, но тикой не пита защо това се случва. По- късно пред Акцент.БГ Пазарджиев обясни действието си с отрицателното отношение на членовете на постоянни комисии към предложението му.

  Така реално старейшините си подсигуриха доста по-високи заплати от предложението на Пазарджиев, което беше: 

  До момента старейшените получават по 378 лв. за участие в заседание на местния парламент и по 95 лв. за участие в заседание на постоянна комисия. След анализ на общинския бюджет Пазарджиев предлага за заседание на Общинския съвет възнаграждението да бъде увеличено на 430 лв., а за заседание на постоянна комисия - на 110 лв.

   Според този текст се предвиждаше увеличение на месечното възнаграждение с малко над 80 лева. Като се има предвид, че не са малко от 51-те общински съветници, които са в три комисии и платата от средно 650 лева щеше да е 760.

   Изтеглянето на предложението на Пазарджиев, която основна идея е била да се прекъсне пропорционалното и нелогично нарастване на заплатите на общинските съветници, стана като нероден Петко.

  Остава формулата, по която общинските съветници ще получават 20 на сто от възнаграждението на председателя на общинския съвет  /90 процента от заплатата на кмета- 2250 лева/ или по 450 лева. За всяко комисия платата ще е 5 на сто или 112.5 лева. Така от досегашните 558 лв.избраните в новия общински съвет си гласуваха по 675 лева, при условие, че участват в две комисии. А не са малко онези, които са в по три и възнаграждението им ще е било  800 лева.

  Днес общинските съветници се показаха като едни перфектни фокустници. Докато спореха пред камерите за въздуха и родиха поредната комисия, безмълвно си коригираха заплатите разко нагоре.

  Предварителните заявки за това, че ще се гласува заплатите да не се увеличават, че е рано да се увеличават възнагражденията в момент, в който все още нищо не е направено, изчезнаха. Ни вопъл, ни стон. Новото мнозинство изненада публиката, като с нищо не показа, че е по-различно от предишното.

   Ето и един виц, който не зная защо е попаднал в този текст... Литературен анализ е видял сходство между бика и общинските съветници, както и на бялата крава с избирателите.

----------------------------------------------------

Иванчо и баща му имали две крави
-Бяла и черна! Един ден баща му казал: Иванчо, утре ще водиме кравите в съседното село за разплод, на бик! И Иванчо се съгласил. И така на другия ден тръгнали. Вървяли пеш и на Иванчо баща му се изморил, и когато пристигнали в съседното село му казал: Иванчо, ние със селския ще си седиме тука и ще пийваме ракия, а ти ходи там на поляната да наблюдаваш кравите и бика, и ако стане нещо, ела да ни кажеш! Разбра ли
-Разбрах! А
-Е бягай сега оттук. И така Иванчо отишъл на поляната. Стоял там около един час, и по едно време тича запъхтян:
-Тате, тате, тате....
-Кажи Иванчо, какво има!?
-Епаааа... тате бико наеба белата крава! ! !
-Абе тъпанар, така ли се говори бе идйот, тука че се излагаме пред чужденците
-Пред селския! Че кажеш, примерно:Бика изненада бялата крава! Разбра ли сега
-Разбрах! Айде пак бегай сега на поляната да наблюдаваш кравите и бика. И така след два часа, Иванчо пак тича запъхтян:
-Тате, тате, тате...
-Кажи Иванчо, какво става!
-Еееее... бико изненада черната крава!
-А така, браво Иванчо! Това вече е приказка! И как по-точно я изненада?
-Епааа... па наеба белата! ! !



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha